(VG Nett) Hadde det ikke vært for to snartenkte politibetjenter, kunne Jaycee Dugard fortsatt sittet fanget hos Phillip og Nancy Garrido.


NEKTER STRAFFSKYLD:Philip Garrido og hans kone Nancy nekter straffskyld i bortføring av Jaycee.

Se video Politiet: - Hun er i god form
Nå avslører politiet hvordan de kom på sporet av de to som er mistenkt for å ha holdt Dugard i fangenskap siden 1991.

Politibetjent Lisa Campbell som jobber ved Berkeley universitetet i Flordia forteller til AP at de ble oppmerksom på Phillip Garrido på universitetets område. Han delte ut det politibetjenten betegner som bisarre religiøse flygeblader og pamfletter, med to unge jenter på slep.

Jentene var kledd i fargesvake kjoler, oppførte seg underkastende ovenfor Garrido og fremsto som robotiske og innøvde når de snakket. Garrido hevdet ovenfor politibetjentene at jentene var døtrene hans. Campbell lurte også på hvorfor ikke jentene var på skolen.

Les også:Sendte epost mens hun var i fangenskap


FORSVANT I 1991: Jaycee Lee Dugard forsvant da hun ventet på skolebussen i 1991. Da var hun elleve r gammel. 18 år senere kom hun gående inn på en politistasjon i San Fransisco. Foto: AP
- Det var flere ting ved ham og jentene som var veldig alarmerende, sa Campbell, som tidligere har arbeidet som politibetjent i Chicago og etterforsker for politet i Los Angeles.

Hør lydintervjuet her

Holdt døtrene skjult

Campbell og hennes kollega Ally Jacobs tok kontakt med Garridos prøveløslatelsesoffiser, som ble svært overrasket over å høre at Garrido hadde to døtre. Garrido ble umiddelbart innkalt til hans kontor.

Garrido møtte opp dagen etter sammen med sin kone, de to døtrene og en kvinne som først identifiserte seg som Allissa. I løpet av samtalen ble det klart at Allissa i virkeligheten var kidnappede Jaycee Dugard, og Garrido innrømmet at han hadde kidnappet henne i 1991.

Les også:Ektepar nekter straffskyld i bortføring av Jaycee

Politibetjent Ally Jacobs fortalte til AP at rett før Garrido forlot møtet med universitetspolitibetjentene tok han tak i sin eldre datter og sa:

- Jeg er så stolt av jentene mine. De kan ingen banneord. Vi har gitt dem en god oppdragelse. De kan ikke noe vondt om verden.

Les også:Gjenforent med familien

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Klonkekveld og kattemat

Klonkekveld og kattemat
Meg og Bea..Jenta mi det se<3

This is how I feel most of the time..

This is how I feel most of the time..
Too sad..., but the facts